Τα κάλαντα στην ΠτΔ έψαλλαν άστεγοι, άτομα με αυτισμό και σύλλογοι - Τηλεφωνική επικοινωνία με Πατρ. Ιεροσολύμων

Τα κάλαντα στην ΠτΔ έψαλλαν άστεγοι, άτομα με αυτισμό και σύλλογοι – Τηλεφωνική επικοινωνία με Πατρ. Ιεροσολύμων

Σαφές κοινωνικό και όχι μόνον, μήνυμα απέστειλε η Προεδρία της Δημοκρατίας μέσα από τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. ‘Αστεγοι και άτομα με αυτισμό, αλλά και παιδιά Ουκρανών είπαν, μεταξύ άλλων, τα κάλαντα στην κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η αρχή έγινε από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά, για να ακολουθήσου διαδοχικώς, μέλη της Ακαδημίας Αυτισμού UniquALL του βετεράνου μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου και της Eurohoops Academy του συναθλητή του, Θοδωρή Παπαλουκά -μαζί τους ήταν και η αν. υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Ακόμη, κάλαντα είπαν οι συντοπίτες της Προέδρου, από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας, αλλά και η χορωδία των Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων -μαζί τους ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης, που έχει διατελέσει γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Κάλαντα είπαν επίσης στην κυρία Σακελλαροπούλου η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσε το ουκρανικό σχολείο «Μπερεγίνια». Η γιορτή έκλεισε με την Πανηπειρωτική Συνοσπονδία Ελλάδος και τη Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ – Πατρ. Ιεροσολύμων: Αμέριστη η συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας

Τις θερμότερες ευχές της, για υγεία και ειρήνη σε όλα τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας,εξέφρασε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ’, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα.

Η κα Σακελλαροπούλου τόνισε, ειδικότερα, την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που, για ακόμα μία φορά στη μακραίωνη ιστορία του, καλείται – όπως επεσήμανε – να εκτελέσει την αποστολή του σε πολύ δύσκολους καιρούς. Ευχήθηκε τέλος ταχεία εξομάλυνση της κατάστασης και επούλωση των πληγών που αναπόφευκτα έχει επιφέρει ο πόλεμος στις ζωές των συνανθρώπων μας.

Ανταλλαγή ευχών της ΠτΔ με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού και πλοιάρχους ποντοπόρων πλοίων

Ευχές με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής – τα οποία και ευχαρίστησε για την αφοσίωση με την οποία εκτελούν την αποστολή τους – αντήλλαξε η ΠτΔ. Συγκεκριμένα, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους επικεφαλής των επιτηρητικών φυλακίων Νέας Βύσσας Έβρου, Ρω και Παναγιάς, τους κυβερνήτες της φρεγάτας «Σπέτσαι» και του περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων «Γρηγορόπουλος», που επιχειρούν στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, με τους επικεφαλής ιπταμένους των κλιμακίων ετοιμότητας (readiness) στην 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο και στην 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι της Κρήτης, καθώς και με τους κυβερνήτες του περιπολικού ανοιχτής θαλάσσης Λιμενικού Σώματος «070», που εκτελεί αποστολή επιτήρησης στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου, και του παράκτιου περιπολικού Λιμενικού Σώματος «900», που εκτελεί αποστολή επιτήρησης στη θαλάσσια περιοχή της Κω.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε, τέλος, με τους πλοιάρχους των ελληνικών ποντοπόρων πλοίων “MINERVA ASTRA” και “MARAN VEΝTURE”, που πλέουν στον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό, και τους ευχήθηκε καλή χρονιά με ήρεμες θάλασσες.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon