Ανδρουλάκης: Δεν πανηγυρίζουμε για τις δημοσκοπήσεις, στόχος μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία

«Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε πέντε μήνες έχει ανέβει 4,2 ποσοστιαίες μονάδες» αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Οι δημοσκοπήσεις μας χαροποιούν, αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας και απαιτείται ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών. Χρειάζεται πολύς αγώνας. Δεν πανηγυρίζω, αλλά χαίρομαι γιατί ξέρω ότι ο μεγάλος στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα που μπορεί να την νικήσει, ένα κόμμα σύγχρονο, με ανανέωση και νέα πρόσωπα και με επιτυχημένο λόγο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πλέον το κόμμα του μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Λένε ότι «έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ». Δεν ισχύει αυτό. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει 4,2 μονάδες σε πέντε μήνες. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, αλλά θέλει δουλειά, δεν θέλει πανηγυρισμούς, θέλει ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών. Δεν θέλω πανηγυρισμούς από κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος μας δεν είναι να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. αλλά να φθάσουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, να κερδίσουμε τις εκλογές. Το 41% του Μητσοτάκη οφείλεται και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι αντίπαλοι είχαν ξεγραμμένη την παράταξη μας, αλλά βήμα – βήμα επανερχόμαστε» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χαρακτήρισε ως «ντροπή» τις διεργασίες στην Βουλή για την σύστασή της, βάσει της πρότασης που κατέθεσε το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «εμείς λέμε να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, με βάση το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα που αφορά την τηλεδιοίκηση, γιατί αλλιώς, με την Εξεταστική Επιτροπή από το 1997 που ζήτησε το ΚΚΕ, θα πετούν την μπάλα στην κερκίδα ο υπουργός ο κ. Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εγώ δεν κάνω παζάρια ούτε ανταλλάσσω ψήφους. Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα του 2023, που λέει δεν κάνω Προανακριτική Επιτροπή, αλλά θέλω να δω τι έχει γίνει από το 1997, εγώ δεν κάνω, είναι κοροϊδία. Γιατί λέει από το 1997 το ΚΚΕ; Γιατί από τότε ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και οι Οδηγίες. Από το 2014 έως σήμερα έγιναν 7 παρατάσεις για την τηλεδιοίκηση. Η ΝΔ ενισχύει την ιδεοληψία του ΚΚΕ κατά της Ευρώπης, υιοθετώντας την πρόταση για Εξεταστική επιτροπή για την περίοδο από το 1997 και μετά».

Και συνέχισε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συγκαλύψει τον κ. Καραμανλή, υιοθετεί την πρόταση του ΚΚΕ ότι φταίει η πολιτική της Ευρώπης για τον σιδηρόδρομο, ενώ η ΕΕ μας έχει πληρώσει την τηλεδιοίκηση και έκανε την Οδηγία για να υπάρχει η τηλεδιοίκηση για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων», συμπληρώνοντας ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάγια στρατηγική συγκάλυψης, το ίδιο έκανε και με τις υποκλοπές».

Τέλος, όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι «είπα στον κ. Κασσελάκη ότι πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο απέναντι στην Κυβέρνηση. Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να με δει, έκανε επίσημο αίτημα. Ο κ. Μητσοτάκης με κάλεσε μέσω δημοσιογράφων. Αν με καλέσει ο κ. Μητσοτάκης για ένα συγκεκριμένο θέμα, θα τον συναντήσω, όπως θα συναντήσω κάθε πολιτικό αρχηγό».

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon