Σέρρες: Ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού από την Ηλιαχτίδα- Video

Σέρρες: Ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού από την Ηλιαχτίδα- Video

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού το πρωί της Τρίτης  ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Σερρών “Η Ηλιαχτίδα” με την  συμμετοχή σχολικών μονάδων τ, διοργάνωσε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Πλατεία Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, τα παιδιά ζωγράφισαν σχετικά με τον αυτισμό, έπαιξαν βιωματικό παιχνίδι και μοίρασαν έντυπο υλικό. Σκοπός των δράσεων ήταν να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν οι συμπολίτες ώστε να  μπορέσουν τα Άτομα με Αυτισμό να λειτουργήσουν και να ενταχθούν καλύτερα στην κοινωνία.

Η 2η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας καθώς και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό. Ο Αυτισμός είναι αναπηρία που  παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία όπως διαταραχή της κοινωνικότητας, της επικοινωνίας, της ακαμψίας της σκέψης και της συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι με αυτισμό δικαιούνται έγκαιρη διάγνωση, πρώιμη παρέμβαση και μία σωστή ενημέρωση για τις ανάγκες και την προσέγγιση τους. Αποτελούν δομικά στοιχεία λειτουργικότητας και ανάπτυξης της κάθε κοινωνίας. 

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα που παρευρέθηκε στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού και στην σημαντικότητα των δράσεων αυτών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon