Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο Βελιγράδι

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο Βελιγράδι

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη στο Βελιγράδι. Στόχος της επίσκεψης ήταν τα επίσημα εγκαίνια της 45ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (International Tourism Fair), στην οποία η Ελλάδα φέτος κατέχει τον τιμητικό τίτλο «Χώρα Εταίρος» (Partner County).

Κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια της έκθεσης, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στους στόχους και τη στρατηγική της Ελλάδας για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Σημείωσε ακόμα πως «τις δύο χώρες, Ελλάδα και Σερβία, συνδέουν ισχυροί δεσμοί που βασίζονται σε αμοιβαία κατανόηση και κοινούς στόχους». Κλείνοντας, η υπουργός τόνισε πως «είμαστε ευγνώμονες για την ισχυρή υποστήριξη των Σέρβων φίλων μας στον ελληνικό τουρισμό και ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε σε όλες τις όμορφες περιοχές της χώρας μας για μία ακόμη χρονιά. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και η Σερβία μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον του τουρισμού. Συνθέτοντας δυνάμεις και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για συνεργασία, καινοτομία και ανάπτυξη».

Η υπουργός Τουρισμού είχε επίσης επίσημη διμερή συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό της κ. Husein Memić. Όπως σημείωσε σχετικά η υπουργός, «είχαμε μία εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό μου, κ. Husein Memić. Εστιάσαμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών και δεσμευτήκαμε για την παροχή τεχνογνωσίας και για την έναρξη μιας περιόδου συστηματικής και στοχευμένης συνεργασίας στο άμεσο μέλλον

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon