Σέρρες: Με κόφτη και επίσημα τα γενόσημα- Ποια η συμμετοχή των ασθενών- Video

Σέρρες: Με κόφτη και επίσημα τα γενόσημα- Ποια η συμμετοχή των ασθενών- Video

«Κόφτης» μπαίνει στη συμμετοχή των ασφαλισμένων για την αγορά γενόσημων φαρμάκων μετά από ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για τη «Ρύθμιση Θεμάτων Τιμολόγησης Φαρμάκων» η επιπλέον επιβάρυνση ενός ασθενούς για το σκεύασμα που παίρνει, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος των τριών (3) ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά: «Κάθε εφαρμογή πολιτικής πρέπει να εξυπηρετεί διάφορους στόχους. Από τη μία, στην προκειμένη περίπτωση τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, πράγμα που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε εάν θέλουμε να μπορούμε να διευκολύνουμε την είσοδο νέων καινοτόμων φαρμάκων στην τελική λίστα και αν είναι να σώσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές και από την άλλη, να αποφύγουμε την υπερβολική επιβάρυνση των ασθενών στην περίπτωση που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να αλλάξουν το σκεύασμα το οποίο χρησιμοποιούν».

«Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει το φτηνότερο Γενόσημο. Αυτό δυνητικά δημιουργεί τον κίνδυνο ότι αν ένας ασθενής ή ο γιατρός του επιλέγει ένα ακριβότερο Γενόσημο, η διαφορά επιβαρύνει τον ασθενή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτή η βάση είναι πάρα πολύ μικρή, γιατί οι τιμές των Γενοσήμων είναι χαμηλές και κοντά η μία με την άλλη. Σε κάποιες όμως οριακές περιπτώσεις αυτό θα μπορούσε δυνητικά να είναι και αρκετά μεγάλη επιβάρυνση».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών κ. Αναστάσιος Ρόντσης αναφέρθηκε στα Γενόσημα και στη συμμετοχή των ασφαλισμένων για την αγορά τους.

πηγή epiloges.tv

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon