Κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το νέο πυροσβεστικό πλοίο “Σάββας Σάββαρης”

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας το νέο πυροσβεστικό πλοίο “Σάββας Σάββαρης”

Κατέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024 στο λιμάνι της Καβάλας από τον Πειραιά το νέο πυροσβεστικό σκάφος «Σάββας Σάββαρης». Το πλοιάριο φέρει το όνομα του Σερραίου πυρονόμου Σάββα Σάββαρη», ο οποίος το 2018 έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Λιμνοχώρι της Ηράκλειας Σερρών.

Κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Καβάλας έθεσε σε λειτουργία τα κανόνια νερού και έκανε εντυπωσιακές μανούβρες. Το «υποδέχθηκαν» με σφυρίγματα το πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ» και ferry boat «Παναγία Θάσου».

Η επίσημη υποδοχή του θα γίνει τις επόμενες μέρες.Το καινούργιο πυροσβεστικό σκάφος αποκτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών-Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σημειώνεται ότι τα Πυροσβεστικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης χρησιμοποιούνται κυρίως σε κατασβεστικές επιχειρήσεις πυρκαγιών μικρής, μεσαίας και μεγάλης έντασης σε πλοία παντός τύπου, καθώς και σε πυρκαγιές σε παράκτιες εγκαταστάσεις εντός των λιμένων που θα τοποθετηθούν, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πλοία, πέραν των κυρίων καθηκόντων τους, δύναται να συμμετέχουν επίσης σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ναυαγών στις περιοχές κάλυψης, αλλά και στις ευρύτερες γεωγραφικά θαλάσσιες, παράκτιες και παράλιες περιοχές των λιμένων, ενώ επίσης μπορούν να συνδράμουν και επιχειρήσεις εκτός των περιοχών κάλυψης, εφόσον αυτό απαιτείται λόγω έκτακτων συνθηκών.

πηγή epiloges.tv

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon