Τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί στην Π.Ε. Σερρών

Τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί στην Π.Ε. Σερρών

Την αξιοποίηση πολύτιμων δεδομένων από τις μετρήσεις μικροσωματιδών στην ατμόσφαιρα και διοξειδίου του άνθρακα, θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα, ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου, ολικής ηλιακής ακτινοβολίας και ύψος βροχής θα έχουν σύντομα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών, φορείς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί θα εγκατασταθούν σε σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών παρέχοντας μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες για περιοχές των Δήμων Σερρών, Βισαλτίας και Σιντικής .Θα τοποθετηθούν στο δώμα του Διοικητηρίου Σερρών και των δημοτικών κτιρίων στη Νιγρίτα και στο Σιδηρόκαστρο.

Πρόκειται για 3 από τους συνολικά 26 Αστικούς Περιβαλλοντικούς Σταθμούς που θα εγκατασταθούν σε όλη την γεωγραφική έκταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργο με τίτλο “Διαλειτουργικό Γεωπληροφοριακό Σύστημα” , το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με 100% χρηματοδότηση.

Όσον αφορά στα συστήματα Σταθμών μέτρησης στάθμης υδάτων, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παν.Σπυρόπουλος, αυτά θα εγκατασταθούν σε γέφυρες ποταμών ή χειμάρρων και δεν χρειάζονται καμία παροχή, internet, ή ρεύματος, καθώς θα λειτουργούν με ηλιακούς συλλέκτες και θα επικοινωνούν με το Internet μέσω κινητού τηλεφώνου. Οι σταθμοί θα μετράνε την στάθμη του νερού (απόσταση επιφάνειας νερού από την γέφυρα), την ποιότητα, τη θερμοκρασία και τη θολότητά του.

πηγή epiloges.tv

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon