Σέρρες: Καταγγελία στον Διοικητή του Νοσοκομείου από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών- Video

Σέρρες: Καταγγελία στον Διοικητή του Νοσοκομείου από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών- Video

Σε καταγγελία προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών κ. Νίκο Φαρμάκη προχώρησε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Νομού Σερρών, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη με την 19χρονη η οποία καθυστέρησε να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων η Ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τα όσα ξεστόμισε και παραδέχτηκε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, με αφορμή την απόγνωση της 19χρονης, που πηγαινοέρχεται στα επείγοντα του Νοσοκομείου μας, για το αυτονόητο… να δοθεί λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Αντί να θεωρεί την Υγεία Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό, χαρακτήρα που θα έπρεπε ένας Διοικητής Νοσοκομείου να υπερασπίζεται πρώτα από όλα, δεν δίστασε να μας συμβουλέψει ότι αφού είναι μακριά και πιο ακριβό το «Διαβαλκανικό», να πληρώνουμε στο Νοσοκομείο των Σερρών τα απογευματινά ιατρεία. Μας καθησύχασε μάλιστα ότι με το σύστημα αυτό ακόμα και συνταξιούχοι γιατροί θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των κλινικών, όπως για παράδειγμα σε ουρολογικά περιστατικά.

Ενώνουμε την φωνή μας, με την φωνή της αγωνιστικής διάθεσης των Υγειονομικών του Νοσοκομείου μας και μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση σε συλλογική, διεκδικητική δράση. Θα βρεθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλείσουν την πόρτα του Δημόσιου Νοσοκομείου μας και να μας αφήσουν βορά στα χέρια των εμπόρων της Υγείας.

Διεκδικούμε Νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.»

Mιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ η Πρόεδρος Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) κ. Κατερίνα Ποιμενίδου αναφέρθηκε περαιτέρω στην καταγγελία.

πηγή epiloges.tv

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon