Μητροπολίτης Μακάριος: “Διαφωνώ να μη βαφτίζονται τα παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια”- Video

Μητροπολίτης Μακάριος: “Διαφωνώ να μη βαφτίζονται τα παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια”- Video

Το κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς όλης της χώρας την προσεχή Κυριακή απέστειλε η Ιερά Σύνοδος σε όλες τις μητροπόλεις.

Το πλαίσιο του κειμένου που θα αναγνωστεί αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το προωθούμενο νομοσχέδιο, που αναμένεται να τεθεί σε δημόσιο διαβούλευση άμεσα, βασίζεται στις θέσεις που ανέπτυξε στην έκτακτη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία.

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κκ Μακάριος μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ εξέφρασε την διαφωνία του στο να μην βαφτίζονται τα παιδιά και τόνισε πως ο άνθρωπος θα πρέπει να εντάσσεται στους κόλπους της εκκλησίας.

Ενώ τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να συνδυαστούν όλες οι αντιθέσεις, καθώς και ότι κάποια στιγμή όλα καταλαγιάζουν.

Στο μακροσκελές κείμενο που θα αναγνωσθεί την Κυριακή στις εκκλησίες, αιτιολογείται γιατί η Εκκλησία επιλέγει να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέροντας : «Η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται, αλλά πολιτεύεται κατά Θεόν και ποιμαίνει όλους. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνεται σεβαστός. Στο θέμα του λεγομένου “πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων”, η Ιερά Σύνοδος όχι μόνον δεν μπορεί να σιωπήσει, αλλά πρέπει να ομιλήσει από αγάπη και φιλανθρωπία σε όλους».

πηγή epiloges.tv

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon