Απόβαση με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι αγρότες -Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Απόβαση με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι αγρότες -Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Απόβαση με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι αγρότες

Με κόρνες, πανό και ελληνικές σημαίες να κυματίζουν, έφτασαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους από τις Σέρρες, την επαρχία Λαγκαδά, το Δερβένι, τα Κουφάλια, την Πέλλα, τα Γιαννιτσά, τη Χαλκηδόνα, το Κιλκίς και άλλες περιοχές όπως από την Λάρισα, Φθιώτιδα, Ημαθία, Πιερία, Κομοτηνή, Δράμα που ενίσχυσαν με τη φυσική παρουσία τους συνάδελφοι τους .

Οι χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι προσέγγισαν το κέντρο της πόλης από τρία διαφορετικά σημεία, με εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. Ο στόλος με τα τρακτέρ έξω από την Agrotica θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες όσο θα διαρκέσει και η έκθεση. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά των κινητοποιήσεων των αγροτών

Ενώ μεγάλη ήταν και η δύναμη των Μελισσοκόμων που διαδήλωσε μαζί με τους αγρότες.

Οι αγρότες διαμηνύουν ότι είναι στην αρχή των κινητοποιήσεων και πως τώρα περιμένουν το επόμενο βήμα από τον πρωθυπουργό. Ενώ το Σάββατο αναμένεται η άνοδος των Θεσσαλών στη Θεσσαλονίκη.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι , μελισσοκόμοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Διαμηνύουν ότι είναι στην αρχή των κινητοποιήσεων και πως τώρα περιμένουν το επόμενο βήμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Το απόγευμα περίπου στις 5:00 παραδώσανε ένα ψήφισμα στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Στο οποίο εξηγούνε την κατάσταση που υπάρχει στον αγροτικό τομέα, αναφέρουνε τα βασικά αιτήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα και ζητάνε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

πηγή epiloges.tv

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon