Συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των ΤΟΜΥ στην Κεντρική Μακεδονία

Συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των ΤΟΜΥ στην Κεντρική Μακεδονία

Συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των 24 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) που ανήκουν στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας και βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική απόφαση καλύπτοντας τη λειτουργία των ΤΟΜΥ μέσω των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό των ΤΟΜΥ θα ενισχυθεί περαιτέρω, με μέγιστη σύνθεση ανά μονάδα τα 12 άτομα, ώστε να προσφέρουν καθολική, προσβάσιμη και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και τη διατήρηση της καλής υγείας των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι οι ΤΟΜΥ είναι σημαντικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ως θεσμός, που παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε περισσότερους από 110.000 πολίτες στηρίζεται από την Περιφέρεια, με κάθε μέσο. «Διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποφορτίζοντας τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και συνεισφέροντας σημαντικά σε μια καλύτερη δημόσια υγεία» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon