Χίλια νέα δέντρα φυτεύτηκαν μέσα σε πέντε εβδομάδες στον κεντρικό δήμο

Χίλια νέα δέντρα φυτεύτηκαν μέσα σε πέντε εβδομάδες στον κεντρικό δήμο

Χίλια νέα δέντρα φυτεύτηκαν μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε άδειες δενδροδόχους που υπήρχαν στις γειτονιές του ιστορικού κέντρου, σε Ντεπώ, Χαριλάου και Τούμπα.
«Από την έναρξη του Προγράμματος Φυτεύσεων Νέων Δένδρων στις κενές δενδροδόχους της πόλης, 1000 νέα δένδρα (ακακίες, νεραντζιές, καλλωπιστικές δαμασκηνιές, ψευδοπλάτανοι, λιγούστρα , σφένδαμοι κ.ά) φυτεύτηκαν στις γειτονιές των Α’, Δ’ και Ε’ Δημοτικών Κοινοτήτων» αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της φυτευτικής περιόδου στις αρχές του Απριλίου. Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την υλοποίηση φυτεύσεων μέσω χορηγιών εταιρειών και συλλόγων που αναμένεται να προσθέσουν περίπου άλλα 1000 δένδρα για την ίδια περίοδο πυκνώνοντας κατ’ αρχήν τα πάρκα της Νέας Παραλίας».
«Όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα μιας πράσινης και ανθρώπινης πόλης» προσθέτει ο κ. Αγγελούδης στο μήνυμά του προς τους δημότες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon