Η μουσική του συνθέτη Hans Zimmer έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

Θεσσαλονίκη: Η μουσική του συνθέτη Hans Zimmer έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των μοναδικών κινηματογραφικών αριστουργημάτων μιας μουσικής ιδιοφυίας της εποχής μας, πρόκειται να γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η αξεπέραστη μουσική του Hans Zimmer, ενός συνθέτη βραβευμένου με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Γκράμι, θα παρουσιαστεί σε μία συναυλία στην Μονή Λαζαριστών, που οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα αποτελέσει εμπειρία ζωής.

Τα σάουντρακ διάσημων ταινιών όπως Lion King, Οι πειρατές της Καραϊβικής, Batman, Spiderman 2, ο Μονομάχος, Μαγαδασκάρη κ.α., θα ακουστούν από τη μοναδική ορχήστρα Lords of the Sound, που θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με πενήντα μουσικούς και συντελεστές.

Από τη δεκαετία του 1980, ο Χανς Ζίμερ έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 150 ταινίες, ανάμεσά τους οι εμβληματικές Κώδικας Da Vinci, Σέρλοκ Χολμς, James Bond 007: No Time to Die, Ο Τελευταίος Σαμουράι. Έχει κερδίσει δύο Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τον Βασιλιά των Λιονταριών και το Dune.

Τα έργα του διακρίνονται για την ενσωμάτωση ήχων ηλεκτρονικής μουσικής με παραδοσιακές ορχηστρικές ενορχηστρώσεις, ενώ βρίσκεται στην 72η θέση της λίστας με τις 100 μεγαλύτερες ιδιοφυΐες εν ζωή από την «The Daily Telegraph».

Ο Γερμανός συνθέτης φέρει στο βιογραφικό του περισσότερα από 500 έργα. Οι δεκάδες υποψηφιότητες του σε παγκόσμιες βραβεύσεις, αποδεικνύουν την αναγνωρισιμότητα που έχει λάβει το έργο του, ενώ τα χιλιάδες εισιτήρια κάθε συναυλίας με την μουσική του, είναι δείγμα της αγάπης του κοινού. Κάθε συναυλία της ορχήστρας Lords of the Sound υπόσχεται να το αποτυπώσει ανεξίτηλα στο μυαλό και τις καρδιές των θαυμαστών του Ζίμερ, αλλά και όσων το ακούν για πρώτη φορά ζωντανά.

Η συναυλία στη Μονή Λαζαριστών είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon