Ο Ίντρις Έλμπα ηγείται εκστρατείας για την καταπολέμηση των εγκλημάτων με μαχαίρι

Ο Ίντρις Έλμπα ηγείται εκστρατείας για την καταπολέμηση των εγκλημάτων με μαχαίρι

Ο ηθοποιός Ίντρις Έλμπα χρησιμοποίησε σήμερα τη φήμη του για να ηγηθεί μιας νέας εκστρατείας για την καταπολέμηση των εγκλημάτων που διαπράττονται με τη χρήση μαχαιριών στη Βρετανία, τα οποία έχουν καταγράψει άνοδο τα τελευταία χρόνια, με πολλά από τα θύματα να είναι έφηβοι.

Ο Έλμπα, γνωστός για τους ρόλους του στις τηλεοπτικές σειρές “The Wire” και “Luther”, ζητάει, μεταξύ άλλων, με την εκστρατεία αυτή να απαγορευτούν άμεσα οι ματσέτες και τα επονομαζόμενα «μαχαίρια ζόμπι», κοφτερά όπλα, τα οποία αρχικά χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες τρόμου με ζόμπι.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας “Don’t Stop Your Future” (Μην Σταματάς το Μέλλον σου), οι συμμετέχοντες τοποθέτησαν στοίβες από προσεκτικά διπλωμένα ρούχα σε σειρές στην Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, που αντιπροσώπευαν όσους έχουν χάσει τη ζωή τους από εγκλήματα με μαχαίρια. Μεταξύ των ρούχων ήταν ένα σύνολο που δώρισε η οικογένεια ενός εφήβου, ο οποίος το φορούσε όταν δολοφονήθηκε.

«Καθημερινά, το αίσθημα του να νιώθουμε ανήμποροι εμείς οι γονείς ολοένα και μεγαλώνει. Εάν έχεις παιδιά συγκεκριμένης ηλικίας, τότε γνωρίζεις ότι αυτό το συναίσθημα είναι ανελέητο», είπε ο Έλμπα σε μήνυμα που απηύθυνε στον ιστότοπο της εκστρατείας.

«Κάθε διαδρομή στο σχολείο. Κάθε αγκαλιά για να πεις αντίο. Δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι εάν αυτή θα είναι η τελευταία».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon