Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Επενδυτικό «σαφάρι» στις ΗΠΑ

Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Επενδυτικό «σαφάρι» στις ΗΠΑ

Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν, οργανώνει επενδυτικό «σαφάρι» στις ΗΠΑ, για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, από τις 11 Ιανουαρίου.

Στην «Ημέρα Επενδυτή» η κ. Ερκάν θα συναντηθεί με περισσότερα από 200 ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων επενδυτικών funds του κόσμου που διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 50 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την JP Morgan, μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν η Goldman Sachs, η PIMCO, η Vanguard, η Blackrock, η UBS και η Morgan Stanley. Μία δεύτερη «Ημέρα Επενδυτή» θα διοργανωθεί στην Τουρκία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Στην παρουσίαση της τουρκικής οικονομίας στους επενδυτές στις ΗΠΑ επρόκειτο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, να συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος ανέβαλε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του επικαλούμενος φόρτο εργασίας στην Άγκυρα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έλαβε την απόφαση να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ιδίως μετά τη μείωση του πενταετούς ασφαλίστρου πιστωτικού κινδύνου (CDS) της Τουρκίας από 700 σε 300 μονάδες βάσης και την αύξηση των συναλλαγματικών αποθεματικών της σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 145 δισ. δολαρίων.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει λεπτομερείς τεχνικές παρουσιάσεις σχετικά με τη μακροοικονομία, τη νομισματική πολιτική, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τον τραπεζικό τομέα. Η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν θα κάνει μία παρουσίαση με τίτλο «Νομισματική πολιτική και προοπτικές πληθωρισμού» και θα ακολουθήσει πάνελ σχετικά με τα τουρκικά περιουσιακά στοιχεία.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης συνεδρίες με αντικείμενο την πορεία του αποπληθωρισμού, τη στρατηγική των συναλλαγματικών διαθεσίμων και τον τραπεζικό τομέα σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο για την επίτευξη των στόχων της μακροπροληπτικής πολιτικής. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την καταληκτική συνεδρία στην οποία η κ. Ερκάν θα απαντήσει σε ερωτήσεις.

πηγή ertnews.gr

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon