Καιρός: Στο «ψυγείο» μπαίνει η χώρα τις επόμενες ημέρες – Πιθανότητα για χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Καιρός: Στο «ψυγείο» μπαίνει η χώρα τις επόμενες ημέρες – Πιθανότητα για χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Ο χειμώνας έρχεται από τα βόρεια. Η πιο κρύα ημέρα θα είναι το Σάββατο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει «βουτιά», ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο η θερμοκρασία από τα βόρεια θα σημειώσει πτώση, θα επικρατήσουν και πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο. Στο Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα αρκετές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Στερεά και το βράδυ και χιόνια σε αυτές τις περιοχές στα ορεινά.

Την Τετάρτη με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο πέφτει και άλλο η θερμοκρασία, θα κυμαίνεται για πρώτη φορά μετά από 20 ημέρες σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά. Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία Πέμπτη και Παρασκευή, θα βρέξει όμως σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα, καθώς νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν στην χώρα μας. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Γενάρη.

«Νέο πολικό κύμα» από την Παρασκευή

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανάφερε στην πρόγνωσή του πώς «σήμερα θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμη και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή. Δεύτερο ψυχρό κύμα αναμένεται από την Παρασκευή».

Στην Αττική σημειώνονται ήδη τοπικές βροχές, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Δεν αποκλείεται να έχουμε και πρόσκαιρες καταιγίδες και από το απόγευμα θα χιονίσει και στη γύρω ορεινή ζώνη, δηλαδή Πάρνηθα, Υμηττός, Πεντέλη και Κιθαιρώνας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Από την Παρασκευή ένα νέο πολικό κύμα θα απασχολήσει την επικράτεια, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα δούμε πολύ κρύο σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με παγετό στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

«Δεν αποκλείεται Σάββατο και Κυριακή να δούμε να χιονίζει και στην Αττική ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Στα βόρεια προάστια είναι αυξημένες οι πιθανότητες, ακόμη και στο κέντρο της πόλης να δούμε κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής. Για χιονόστρωση δεν φαίνεται ακόμα για το κέντρο, για τα βόρεια προάστια όμως δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη και χιονόστρωση».

πηγή enikos.gr


Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon