Γιατρός δηλητηρίασε την σύζυγό του με κολχικίνη – Τα φονικά smoothies και η ασφάλεια ζωής

Γιατρός δηλητηρίασε την σύζυγό του με κολχικίνη – Τα φονικά smoothies και η ασφάλεια ζωής

Ο πρώην γιατρός της Mayo Clinic που κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε τη γυναίκα του με φάρμακο για την ουρική αρθρίτιδα μετά την αποτυχία της «ανοιχτής σχέσης» τους, κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού.

Ο Κόνορ Μπάουμαν, 30 ετών, συνελήφθη στο Ρότσεστερ της Μινεσότα και αρχικά κατηγορήθηκε για φόνο δεύτερου βαθμού στον θάνατο της Μπέτι Μπάουμαν, 32 ετών, αλλά του απαγγέλθηκε δεύτερη κατηγορία για φόνο πρώτου βαθμού την περασμένη εβδομάδα.

Η Betty Bowman, η ίδια φαρμακοποιός στο χειρουργείο στην Mayo Clinic, πέθανε στις 20 Αυγούστου έπειτα από τετραήμερη παραμονή στο νοσοκομείο για τροφική δηλητηρίαση.

Χρησιμοποίησε κολχικίνη – Τα ύποπτα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Ο σύζυγός της κατηγορείται ότι τη δηλητηρίασε θανάσιμα χρησιμοποιώντας κολχικίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας.

Όταν η Betty άρχισε να υποφέρει από καρδιακά προβλήματα και ανεπάρκεια οργάνων κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, ο Bowman πρότεινε ότι έπασχε από αιμοφαγοκυτταρική λεμφοϊστιοκυττάρωση, μια σπάνια ασθένεια όπου συσσωρεύονται λευκά αιμοσφαίρια και καταστρέφουν τα όργανα.

Γιατρός δηλητηρίασε την σύζυγό του με κολχικίνη – Τα φονικά smoothies και η ασφάλεια ζωής

Ωστόσο, οι ερευνητές είπαν ότι θεωρούνταν υγιές άτομο πριν πεθάνει και δεν είχε προηγούμενα συμπτώματα της νόσου. Μια μέρα μετά τον θάνατό της, το ιατροδικαστικό γραφείο της Νοτιοανατολικής Μινεσότα ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα του Ρότσεστερ για έναν ύποπτο θάνατο και απέτρεψε την αποτέφρωση.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο σύζυγος είχε ζητήσει από το γραφείο του ιατροδικαστή να «αποτεφρωθεί αμέσως» η γυναίκα του επειδή ο θάνατός της ήταν φυσικός.

Ο 30χρονος έστειλε επίσης email στους ερευνητές ρωτώντας αν οι τοξικολογικές αναφορές θα ήταν πιο «ενδελεχείς» από αυτό που θα γινόταν συνήθως σε ένα νοσοκομείο.

Είχαν μια σχέση γεμάτη ζήλια και καβγάδες – Το συμβόλαιο ζωής των 500.000 δολαρίων

Ο 30χρονος είχε πρόσφατα τελειώσει τη φαρμακοποιία της Mayo Clinic και εργάστηκε επίσης ως ειδικός στον έλεγχο των δηλητηριάσεων. Μια ένορκη κατάθεση αποκάλυψε μια σχέση γεμάτη ζήλια και καβγάδες. Μια γυναίκα από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού είπε ότι «μιλούσαν για διαζύγιο έπειτα από απιστία και μια δύσκολη μεταξύ τους σχέση».

Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι συμφώνησε να είναι σε μια «ανοιχτή σχέση», ο Μπάουμαν φέρεται να ερωτεύτηκε τη νέα του κοπέλα.

Η σύζυγός του φέρεται να τον αντιμετώπισε και του πρότεινε να ξεκινήσουν διαδικασίες διαζυγίου. Ο Μπάουμαν, ο οποίος ήταν είχε μεγάλα χρέη, είπε επίσης σε μια φίλη του ότι θα έπαιρνε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ύψους 500.000 δολαρίων μετά τον θάνατό της.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του Μπάουμαν, οι ερευνητές βρήκαν μια απόδειξη για μια τραπεζική κατάθεση 450.000 δολαρίων. Φίλοι του ζευγαριού, πολλοί από τους οποίους ήταν και οι ίδιοι γιατροί, λέγεται ότι υποπτεύονταν ότι ο 30χρονος μπορεί να είχε κάποιο ρόλο στον θάνατο της συζύγου του.

Γιατρός δηλητηρίασε την σύζυγό του με κολχικίνη – Τα φονικά smoothies και η ασφάλεια ζωής

Το smoothie που είχε ετοιμάσει για την σύζυγό του και το αστείο για την δηλητηρίαση

Δέκα μέρες πριν από τον θάνατο της Μπέτι, ένας φίλος φέρεται να δοκίμασε ένα smoothie που είχε φτιάξει ο Μπάουμαν για τη γυναίκα του. Είχε «πολύ κακή γεύση» και ο φίλος αστειεύτηκε ότι «ο Κόνορ πρέπει να προσπαθεί να τη δηλητηριάσει».

Η Betty είπε ειρωνικά ότι «το είχε σκεφτεί εκείνη τη στιγμή και είπε ότι δεν πίστευε ότι θα συνέβαινε αυτό». Ωστόσο, επέλεξε να μην πιει το smoothie ούτως ή άλλως και το πέταξε έξω, ανέφερε η ένορκη κατάθεση.

Ένας από τους φίλους της γυναίκας είπε στους ντετέκτιβ ότι ήταν τόσο άρρωστη που «δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου» μετά από μια νύχτα που έπινε με τον σύζυγό της, τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατό της. Θεωρούσε ότι ο ένοχος μπορεί να ήταν το αλκοόλ που είχε αναμειχθεί σε ένα μεγάλο smoothie, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

Πώς αγόρασε την κολχικίνη

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Μπάουμαν χρησιμοποίησε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του στη Mayo Clinic για να αγοράσει κολχικίνη και ότι χρησιμοποίησε ένα διαδικτυακό εργαλείο για να υπολογίσει τη θανατηφόρα δόση για το βάρος της συζύγου του.

Μετά την κατάσχεση του φορητού υπολογιστή του που βρισκόταν στο University of Kansas, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε αγοράσει επίσης νιτρικό νάτριο, μια χημική ένωση που μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ο δράστης προσπάθησε τελικά να κατηγορήσει την άτυχη γυναίκα για την «δόλια» αγορά της κολχικίνης με το όνομά του. Η συμπεριφορά του 30χρονου προκάλεσε υποψίες τις ημέρες που ακολούθησαν τον θάνατο της συζύγου του.

Φίλοι περιέγραψαν τη συμπεριφορά του ως «στωική και ήρεμη» καθώς έβγαινε για ποτά, εμφανιζόμενος «ευτυχισμένος ή τουλάχιστον αδιάφορος» για τον θάνατο της συζύγου του.

Η επόμενη δίκη του είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιανουαρίου.

πηγή enikos.gr

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon