Βρετανία: Οι ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να φτιάξουν τα μουχλιασμένα σπίτια μέσα σε 24 ώρες μετά τον θάνατο δίχρονου αγοριού

Βρετανία: Οι ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να φτιάξουν τα μουχλιασμένα σπίτια μέσα σε 24 ώρες μετά τον θάνατο δίχρονου αγοριού

Ο θάνατος ενός δίχρονου αγοριού μετά από έκθεση του σε μούχλα στο σπίτι του στο Μάντσεστερ το 2020 , θα υποχρεώσει με δικαστική απόφαση χιλιάδες ιδιοκτήτες, στη Βρετανία, να λάβουν άμεση δράση για την αποκατάσταση τέτοιων προβλημάτων.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, γνωστή ως νόμος του Awaab-η νομοθεσία πήρε το όνομα του νεαρού αγοριού-οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διερευνήσουν τους κινδύνους εντός 14 ημερών, να προβαίνουν σε διορθώσεις εντός επτά ημερών και να κάνουν επισκευές έκτακτης ανάγκης εντός 24 ωρών.

Ο πατέρας του Awaab ελπίζει, ότι η νομοθεσία στο όνομα του γιου του μπορεί να αποτρέψει άλλες οικογένειες να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες οδυνηρές εμπειρίες. Το υπουργείο στέγασης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ιδιοκτήτες αναμένεται να διατηρούν σαφή αρχεία για τη βελτίωση της διαφάνειας για τους ενοικιαστές, προκειμένου να αποφευχθεί η καθυστέρηση για να καθαριστούν τα σπίτια των πολιτών από την μούχλα. Ο υπεύθυνος στέγασης Michael Gove είπε: «Θα αναγκάσουμε τους ιδιοκτήτες να καθορίσουν τα σπίτια τους εντός αυστηρών νέων προθεσμιών και να λάβουν άμεση δράση για την αντιμετώπιση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων για να αποτρέψουμε μελλοντικές τραγωδίες».

πηγή ertnews.gr

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon