Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ινδία επιβεβαίωσε την παρουσία Ινδών πολιτών στον ρωσικό στρατό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ινδία επιβεβαίωσε την παρουσία Ινδών πολιτών στον ρωσικό στρατό

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι μερικοί Ινδοί πολίτες απασχολούνται σε «θέσεις υποστήριξης» στον ρωσικό στρατό, προσθέτοντας ότι εργάζεται με τη Μόσχα ώστε να απαλλαχθούν από τα καθήκοντά τους.

Η ινδική εφημερίδα The Hindu ανέφερε σε άρθρο της προχθές, Τετάρτη, ότι περίπου 20 Ινδοί είναι εγκλωβισμένοι σε διάφορες πόλεις στη μεθόριο κατά μήκος της γραμμής μετώπου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Τουλάχιστον τρεις από αυτούς «αναγκάστηκαν» να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε ότι οι Ινδοί πολέμησαν εναντίον της Ουκρανίας, αλλά επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «κάποιοι Ινδοί πολίτες υπέγραψαν (συμβόλαια) για να εργαστούν στον ρωσικό στρατό σε θέσεις υποστήριξης».

«Η πρεσβεία της Ινδίας έχει αναφέρει συχνά το ζήτημα στις αρμόδιες ρωσικές αρχές προκειμένου να τους απαλλάξουν από τα καθήκοντά τους», διευκρίνιζε η ανακοίνωση. «Καλούμε όλους τους Ινδούς πολίτες να επιδείξουν σύνεση και να μείνουν μακριά από τη σύγκρουση αυτή», τόνιζε.

Ένας από αυτούς τους Ινδούς δήλωσε στην εφημερίδα The Hindu ότι «τα επανειλημμένα αιτήματά του» προς την πρεσβεία της Ινδίας στη Μόσχα να επαναπατριστεί «δεν έχουν εισακουστεί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στρατολόγοι με βάση το Ντουμπάι εξαπάτησαν τους Ινδούς με την υπόσχεση υψηλών μισθών και την παροχή ρωσικού διαβατηρίου.

Μόλις αυτοί έφτασαν στη Μόσχα, εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό «όπλων και εξοπλισμού από τον ρωσικό στρατό» και εστάλησαν στη γραμμή του μετώπου τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon