Η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας θα διερευνήσει την αγορά του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη

Η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας θα διερευνήσει την αγορά του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη

Η βρετανική αντιμονοπωλιακή αρχή ανακοίνωσε πως θα διερευνήσει την αγορά του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη (φόρμουλα γάλακτος) της χώρας επειδή οι τιμές αυξήθηκαν κατά 25% τα δύο τελευταία χρόνια.

Το αυξανόμενο κόστος του βρεφικού γάλακτος βρέθηκε στο κέντρο του ενδιαφέροντος στη διάρκεια της ανόδου του κόστους ζωής στη Βρετανία εξαιτίας του πληθωρισμού, με ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως μερικοί γονείς, οι οποίοι πασχίζουν για να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, αυξάνουν την αναλογία του νερού στο γάλα αυτό για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Οι Nestle και Danone είναι μεταξύ των εταιρειών που προμηθεύουν με βρεφικό γάλα σε σκόνη τη Βρετανία, με μάρκες όπως οι SMA Nutrition και Cow & Gate.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών ανακοίνωσε πως θα αρχίσει μελέτη της αγοράς, πράγμα που σημαίνει πως έχει την εξουσία να αναγκάσει τους προμηθευτές να παράσχουν πληροφορίες για την τιμολόγηση και άλλα θέματα, αντί να βασιστεί σε εθελοντικές υποβολές αυτών των δεδομένων.

Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε πως στόχος της είναι να δημοσιοποιήσει την τελική έκθεσή της το Σεπτέμβριο 2024, προσθέτοντας πως θα εξετάσει αν υπάρχουν προβλήματα στην αγορά βρεφικού γάλακτος και, αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν, θα παρουσιάσει τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπισή τους.

Η διευθύντρια της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών Σάρα Κάρντελ δήλωσε πως το κόστος του βρεφικού γάλακτος παραμένει σε «ιστορικά υψηλά επίπεδα» ακόμη και μετά την πτώση των τιμών στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών.

«Μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι γονείς δεν έχουν πάντα τη σωστή πληροφόρηση για να επιλέξουν και ότι οι προμηθευτές μπορεί να μην έχουν ισχυρά κίνητρα για να προσφέρουν βρεφικό γάλα σε ανταγωνιστικές τιμές», ανέφερε η Κάρντελ σε δήλωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon