Από το Βερολίνο ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιοδεία ο Β. Ζελένσκι

Από το Βερολίνο ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιοδεία ο Β. Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στο Βερολίνο, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του στο πλαίσιο της οποίας θα υπογράψει διμερείς συμφωνίες ασφαλείας και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την χώρα του που βρίσκεται αντιμέτωπη με την ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας.

Η διπλωματική αυτή επιχείρηση είναι κρίσιμης σημασίας την στιγμή που η κατάσταση έχει σημαντικά επιδεινωθεί στο ουκρανικό μέτωπο.

«Εχουμε μπροστά μας δύο σημαντικές ημέρες. Συναντήσεις με τους εταίρους μας στην Γερμανία και την Γαλλία είναι προγραμματισμένες» για να συζητήσουμε «μία νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας για την Ουκρανία», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.

Μετά την συνάντηση με τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα έχει συνάντηση το απόγευμα στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διμερείς συμφωνίες ασφαλείας θα δώσουν στο Κίεβο εγγυήσεις μακροπρόθεσμης υποστήριξης μέχρι την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα που υπέγραψε τέτοια συμφωνία κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στο Κίεβο στις 12 Ιανουαρίου.

Συνεχίζοντας την διπλωματική του περιοδεία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμμετάσχει αύριο στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, το ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας πολιτικής ελίτ στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Εκεί θα απευθύνει ομιλία και θα έχει διμερείς συναντήσεις, με επίκεντρο το ραντεβού με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, η οποία ηγείται της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο «Νταβός της Αμυνας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon