Συγκίνηση και δικαίωση μετά την πρόκριση της 4Χ200μ.

Συγκίνηση και δικαίωση μετά την πρόκριση της 4Χ200μ.

Η απόφαση της ΚΟΕ να “επενδύσει” στα ομαδικά αγωνίσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ώστε να κερδίσει περισσότερες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύεται επιτυχημένη υπεράνω πάσης προσδοκίας. Μετά τη σημερινή (16/2) επιτυχία στα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών, η χώρα μας έχει πλέον τρεις “σκυταλοδρομίες” που πήραν το εισιτήριο για το Παρίσι, αλλά και για τους τελικούς των αντίστοιχων αγωνισμάτων στη Ντόχα, με πέντε επιπλέον κολυμβητές να κερδίζουν μία θέση στην αποστολή για τη γαλλική πρωτεύουσα.

Ενας από αυτούς είναι ο Κωνσταντίνος Στάμου, μέλος της ομάδας 4Χ200μ. που διέλυσε το πανελλήνιο ρεκόρ με 7:09.90 και πέρασε με την τέταρτη επίδοση στον απογευματινό τελικό. Ο νεαρός αθλητής δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του μετά την κούρσα. «Θα βάλω τα κλάματα! Από τότε που άρχισα το κολύμπι, το όνειρό μου ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τώρα έγινε πραγματικότητα», δήλωσε. «Σίγουρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, πήραμε την πρόκριση και πάμε να διασκεδάσουμε στον τελικό. Δεν σκεφτόμουν τίποτα κατά την διάρκεια της κούρσας, μπήκα απλά συγκρατημένος, ήθελα να διατηρήσω δυνάμεις για το τελευταίο 50άρι, το έκανα και βγήκε ένας καλός χρόνος».

Ο Κώστας Εγγλεζάκης είχε πάει το 2021 στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς, αλλά ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί και έκτοτε παλεύει να επανέλθει στα πρότερα επίπεδά του. Σήμερα έκανε ένα εξαιρετικό 200άρι (1:47.14 με flying start, το καλύτερο της ελληνικής τετράδας) και ελπίζει ότι θα μπορέσει να πάει στο Παρίσι (η πρόκριση είναι ομαδική, τη σύνθεση της κάθε ομάδας την αποφασίζει η ομοσπονδία). «Είναι μία ευκαιρία να αγωνιστώ στο Παρίσι, αφού δεν μπόρεσα στο Τόκιο, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο ακόμα. Έτσι έχω μάθει. Μακάρι να είναι η αρχή αυτή για περισσότερα στην επιστροφή μου», τόνισε ο 23χρονος κολυμβητής. «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την περίμενα πολλά χρόνια. Δεν έγινε όταν έπρεπε να γίνει και είμαι πολύ τυχερός που έχω μια δεύτερη ευκαιρία σε όλο αυτό. Έχω περάσει πολλά και με έχουν στηρίξει λίγοι και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Ο Δημήτρης Μάρκος είχε ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση, πιάνοντας το όριο στα 800μ. ελεύθερο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χάρηκε λιγότερο την επιτυχία στη “σκυτάλη”: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για αυτή την ομάδα. Το πιστεύαμε και το κάναμε. ‘Αμα υπάρχει πίστη γίνονται όλα και αυτό αποδείξαμε σήμερα. Πίστευα πάρα πολύ στους συναθλητές μου και εκείνοι σε μένα και βγάλαμε ένα πάρα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Πήραμε την Ολυμπιακή πρόκριση και μπήκαμε στον τελικό με νέο πανελλήνιο ρεκόρ».

Οσο για τον πιο έμπειρο της τετράδας, ο Ανδρέας Βαζαίος στην 4η Ολυμπιακή συμμετοχή του θα “πέσει” σε δύο ομαδικά αγωνίσματα, αφού είχε προηγηθεί η -σαφώς πιο αναμενόμενη- πρόκριση στα 4Χ100μ. ελεύθερο: «Είχαμε πει ότι θα έρθουμε στη Ντόχα για τις “σκυταλοδρομίες” και πετύχαμε να πάρουμε Ολυμπιακές προκρίσεις στις τρεις. Νομίζω ότι δείχνει το πόσο ομαδικό πνεύμα έχουμε και πως η κολύμβηση δεν είναι απλά ένα ατομικό άθλημα αλλά ομαδικό, γιατί έχεις μία ολόκληρη ομάδα και απλά υπάρχουν ατομικά αγωνίσματα»., επισήμανε ο 30χρονος πρωταθλητής, ο οποίος “θυσίασε” τα 200μ. μικτή ατομική για να κρατήσει δυνάμεις για σήμερα. «Χαίρομαι πάρα πολύ που τα καταφέραμε, γιατί ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη πρόκληση, αλλά δεν διστάσαμε. Μπήκαμε, κάναμε τεράστιο χρόνο, πολύ πιο γρήγορο από αυτόν που περιμέναμε, και συνεχίζουμε το βράδυ. Το πρόγραμμα για το Παρίσι μεγαλώνει και μακάρι να μεγαλώσει και άλλο. Δεν σταματάμε εδώ και συνεχίζουμε για περισσότερες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να έχουμε και πιο μεγάλη ομάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon