Χρηματοδότηση του ΑΠΘ για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό Δίκτυο Jean Monnet

Θεσσαλονίκη: Χρηματοδότηση του ΑΠΘ για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό Δίκτυο Jean Monnet

Η ευημερία και οικονομική ανθεκτικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα ζητούμενα στα οποία θα εστιάσει το Δίκτυο Jean Monnet με την ονομασία «PROSPER» (Project to Research Opportunities for Strengthen the Prosperity and Economic Resilience in the EU), στο οποίο συμμετέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μαζί με ακόμα 11 ακαδημαϊκά ινστιτούτα από αντίστοιχες χώρες – μέλη της ΕΕ.

Το ΑΠΘ έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένας από τους δικαιούχους για τη δημιουργία του Δικτύου Jean Monnet, το οποίο συντονίζεται από το Ινστιτούτο Brexit και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Πόλης του Δουβλίνου (Dublin City University Brexit Institute & Dublin European Law Institute), με επικεφαλής τον καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Πολιτικής Φεντερίκο Φαμπρίνι (Federico Fabbrini). Ακαδημαϊκά υπεύθυνη από την πλευρά του ΑΠΘ είναι η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ιδρύματος, Λίνα Παπαδοπούλου.

«Στόχος του δικτύου των 12 ακαδημαϊκών ινστιτούτων από 12 διαφορετικά κράτη – μέλη της ΕΕ είναι η ενίσχυση της ανταλλαγής γνώσεων, η προώθηση καλών πρακτικών, η αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που έχει μπροστά της ΕΕ, μέσα από διεπιστημονικές ερευνητικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Το Δίκτυο επικεντρώνεται στη διερεύνηση και ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας εντός της ΕΕ, εντοπίζοντας και προωθώντας στρατηγικές που δύνανται να ενισχύσουν την οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, ιδιαίτερα στο πλαίσιο προκλήσεων όπως η παγκοσμιοποίηση, η κλιματική αλλαγή και οι οικονομικές ανισότητες μεταξύ κρατών- μελών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ συμμετέχουν επίσης ο καθηγητής Ιωάννης Παπαγεωργίου, ο αν. καθηγητής Γιώργος Ανδρέου, ο αν. καθηγητής Γιώργος Καραβοκύρης, η υποψήφια διδάκτωρ Λυδία Παπαγιαννοπούλου και ο υποψήφιος διδάκτωρ Στέφανος Κατσούλης.

Τα 12 ακαδημαϊκά ιδρύματα που συμμετέχουν στο δίκτυο PROSPER είναι: Dublin City University (Ιρλανδία), Democracy Institute at Central European University (Ουγγαρία), Free University of Bolzano/Bozen (Ιταλία), University of Copenhagen (Δανία), Erasmus University Rotterdam (Ολλανδία), Pompeu Fabra University (Ισπανία), Jagiellonian University Krakow (Πολωνία), Université Libre de Bruxelles (Βέλγιο), University of Luxembourg (Λουξεμβούργο) , Πανεπιστήμιο Otto von Guericke Magdeburg (Γερμανία), Université Paris-Est Créteil (Γαλλία) και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα).

Σ.Α.

φωτ.αρχείου

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το βρήκατε ενδιαφέρον? Κοινοποιήστε το!
fb-share-icon